Türkbükü, Göl Köy, Göltürkbükü Köyü hepsi aynı yer ama aslında değilde. Şöyle ki Gölköy denizden 1 km uzaklıkta bulunan şirin mi şirin bir köy. Buranın ismi de buradan geliyor. Türkbükü magazin programlarında sıkça duyduğunuz ünlülerin arzu endam ettiği sahil bölgesi, Mandarin Hotel ve Hilton Otel’e doğru devam eden bölüm.
Beş yıl önce bu mahalle ve köy birleşince tahminime göre ihtiyar heyeti toplanmış buranın ismini ne koyalım falan derken akıllının teki ne var ne yok arka arkaya birleştirmiş ismi de bu şekilde Göltürkbükü Köyü olmuş.
Göltürkbükü çam ormanları ile süslenmiş harika bir bölge daha önce ki yazılarımda da söyledim ben Bodrum Yarımadası’nın kuzey sahilini daha çok seviyorum. İklimi de bitki örtüsü de farklı.
Yazıyı okumaya başlayanların merak ettiği konuya hemen açıklık getireyim Türkbükü’nde bir lahmacun 80 TL bir kola 30 TL duyumlarınızı biliyorum hatta donumuza kadar soyarlar diyen arkadaşlarım bile var. İşin aslı tabiki öyle değil. Hatta Göltürkbükü plajı Bodrum’da ki tüm plajlar gibi halka açık ve ücretsiz. Bira 10-15 TL arasında değişiyor. Yemek yerseniz yine makul şekilde 100 TL ile öğren yemeği masasından 2 kişi çok rahat kalkarsınız.
Göltürkbükü yada Türkbükü Gezilecek Yerler
Peki bu anlatılanlar tamamen şehir efsanesi mi? değil. Bodrum Mandarin Otel’in Plaj girişi yanlış hatırlamıyorsam 120 TL’di Lansman fotoğraf çekimlerini ben yapmıştım oradan biliyorum. Bir votka şişesi açtırmak biraz yemek çouklar biraz abur cubur yesin derseniz 2 binlik olursunuz bir günde. Merak etmeyin buraya yanlışlıkla girme şansınız yok.
Ben sahibesi tarafından davetli olduğum halde TC kimlik numaramdan, aracımın ruhsatına, annemin kızlık soyadının ikinci harfinden dedemin sağlık durumuna kadar her şeyi sordular. İşin şakası bir tarafa atmosferin yarattığı sanal durum dışında denizi de plajı da 30 metre ötede ki halk plajından çok farklı değil.
Göltürkbükü’nde Kahvaltı
Göltürkbükü’nün girişinde su sarnıcının hemen karşısında solda bir pastahane var. Ben her geldiğim de kahvaltımı orada yaparım. Sabah masmavi sularına kendimi bırakır hem sabah sporu yapmış olur hem de ruhumu temizlediğimi hissederim. Çünkü birazdan kutsal bir mekana gideceğiz. Tarih her zaman kutsaldır.
Madnasa Antik Kenti ve Kunt Model Minyatür Müzesi
Lelegler‘den kalma bir yerleşim yeri daha Madnasa Antik Kenti. Hakkında çok detaylı bilgiler yok tarihi kayıtlarda ancak yaşam alanları günümüze kadar ulaşmış ve gayet de iyi korunmuş. Ancak kazı çalışmaları tamamlanmadığı yada yarım kaldığı için şehrin tamamını göremiyoruz. Zaten Halikarnassos‘a göç eden halkın ardından bu bölgenin boş kaldığı biliniyor. Yazının başında bahsettiğimiz Gölköy’e çok yakın konumda, sizin onu keşfetmenizi bekliyor.
Kunt Model ve Minyatür Müzesi ise Osmanlı dönemindeki donanma gemileri, askeri teçhizat ve harp plan dökümanaları yer alıyor. Emre Kunt‘a böyle bir müzeyi Türkiye’ye kazandırdığı için teşekkür ediyorum şahsım adına.
Eğlence, Yeme İçme ve Cennet Koyu
Size çok ilginç, harika noktalar söylemek isterdim ama inanın Göltürkbükü sizin bildiğiniz adı ile Türkbükü öyle bir yer değil. Yine de muhteşem bir yerin adresini veriyorum size ıssız ve bakir sayılır. İnşaat sesleri gelmeye başlndığı söyleniyor ama umarım böyle bir güzelliği mahvetmezler, Cennet Koyu.
Hani mavi ile yeşilin buluştuğu içiçe geçtiği yer derler ya. İşte aynı öyle hatta daha fazlası. Hilton’un yolunu devam edin direkt sizi tepeden Cennet Koyu’na çıkaracak. Göltürkbükü‘nün orada alttan da yol var ama siz benim söylediğim yolu takip edin. Bu fotoğrafı ancak o yolda yakalayabilirsiniz. Bir daha ki yolculuğumuz Torba sırt çantalarını hazırlayın güzel bir trekking rotası da vereceğim sizlere.
Evet nam-ı değer “Cennet Koyu” ‘ndan inşaat sesleri yükseliyor üstelik 2 senedir, yavaş yavaş fazla gürültü patırtı etmeden çaktırmadan yapılıyor diyebilirim. İnşaat bitmeden kesinlikle gidilip görülmeli. Zira inşaatların bitiminde değil koya inmek tepeden fotoğraf bile çektirmezler. Yazınız için teşekkürler elinize sağlık
[…] kumsal Türkbükü plajı. Aslında yan yana bir çok beach’ten oluşan uzun bir kumsal Türkbükü. Kumsal dar olduğu için işletmeler genellikle sonradan denizin içine uzanan alanlar yapmışlar […]