Boğaziçi Köyü’ne ilk gittiğim de Bodrum’a geleli daha bir ay olmamıştı. Kardeşim sayesinde burayı erken dönem de keşfettim. Bargilya Antik Kenti ismi ile Iasos körfezini içinde yer alıyor.
Ne ne zaman doğa ile baş başa kalmak istesem, ne zaman deniz kenarında sakin bir yürüyüş yapmak istesem, ne zaman rakı balık için dingin ve kendi halinde salaş bir yer arasam kendimi Boğaziçi Köyü’nde bulurum.
Boğaziçi Köyü Tarihi Bargilya Antik Kenti
Bargylia sözcüğü, Prof. Bilge Umar’a göre M.Ö. 1000’de Karia dilinden gelmiş “yüksekteki yer” anlamına gelmektedir.
Bargilya Antik Kenti’nde Roma izleri açıkça görülmektedir. Kabartmalarda uzun elbiseli, elinde okuyla Arthemis Kindysos görülmektedir. Uzun pelerinle bir erkek tasvir edilmiş, bu erkeğin kente adını veren Bargylos olduğu tahmin ediliyor.
Nasıl Gidilir
Bodrum Milas yolu üzerinde Milas yönüne Güvercinlik’i geçtikten 6-7 km sonra sola ayrılan yoldan giriyorsunuz. Bargilya Antik Kenti tabelasını zaten göreceksiniz. İki tarafınız da sığ körfez denizi ve flamingolar eşliğinde görsel şölen ile 3-4 km ilerledikten sonra köyün girişine ulaşıyorsunuz.
Boğaziçi Köyü’nde Gezilecek Yerler ve Yaşam
Boğaziçi Köyü kelimenin tam anlamı ile bir balıkçı kasabası. Çok uzun olmayan ancak kısa da sayılmayacak çok güzel bir sahil yolu var. Yürüyerek baştan sona sahil boyunu sanırım 20 dakika da dolaşabilirsiniz.
Son sayımlara göre 1300 kişi yaşıyor. İnanılmaz şirin bir köy meydanı var. Tabi ki Bodrum ve çevresinde ki her köy gibi Atatürk heykeli mevcut.
Pazar günleri küçük köy pazarı oluyor ve bölgesel ürünler ve organik tarım ile elde edilmiş meyve ve sebzeler satılıyor.
Küçük balıkçı teknelerinden oluşan şirin limanını geçtiğiniz de denize girmek için çok büyük olmayan bir kumsala geliyorsunuz. Baştan söyleyeyim ben dalış yaptığım için denedim ancak sığ ve ince kumundan dolayı su bulanık, ancak temiz. Ancak kumsal da güneşlenmek, dinlenmek, arada bir serinlemek için denize girmek oranın atmosferini yaşamak fevkalade.
Boğaziçi Köyü’nün yer aldığı yarımadanın diğer tarafında Boğaziçi Köyü olarak anılan siteler ve yazlıkların işgaline uğramış bir bölge var. Ancak asıl Boğaziçi Köyü korunmuş bir bölge ve yakının da yeni yerleşim sadece batı bölgesinde var ancak köyün içlerine kadar ulaşmayı başaramamış durumda şimdilik yeni yerleşim
Boğaziçi Köyü Yeme İçme
İşte güzel haber, Boğaziçi Köyü’nde rakı balık çok çok ekonomik. Bodrum‘da yeme içme mekanlarına göre çok daha ekonomik ve gerçekten çok lezzetli. Reklam olmaması için isim söylemeyeceğim ancak zaten üç tane balıkçı var.
Ben daha çok mavi sandalyeli salaş olanı tercih ederim. Aile işletmesi olan bu balıkçı da 4 kişi rakı balık yaptığımız da mezeler ile birlikte 250-300 tl gibi çok makul rakamlar ödediğimizi söyleyebilirim.
Son olarak söylemek isterim ki Boğaziçi Köyü’ne gidin güzel bir gün geçirin ve sakin yerleri seviyorsanız kendinize bir köy evi bakın. Bence Bodrum çevresinde böylesine güzel bir ambiyans başka hiçbir yerde bulamayız.
Muhteşem anlatımlarla tam bir rehbersiniz . Teşekkürler
Harika bir yorum, cok tesekkur ederim.
Değerli bilgi ve anlatımlarınız için teşekkür ederim..